News Photo Gallery sluit

photonewsgallery.gif
De Amsterdamse fotogalerie News Photo sluit per 1 november de deuren. De zaak aan de Haarlemmerstraat, waar klanten actuele nieuwsfoto’s konden kopen en laten afdrukken, was financieel geen succes. Fiona Rempt, één van de twee bedrijfsleidsters: “We hebben gisterochtend besloten te stoppen. We geloven er niet meer in, de koek is op.”

Eigenaar Bart Lubbers begon tweeënhalf jaar geleden vol enthousiasme met zijn fotogalerie op de hoek van de Prins Hendrikkade en de Martelaarsgracht. Bezoekers konden er dagelijks wisselende nieuwsfoto’s op groot formaat bekijken en kopen. Ook werden foto’s uit archieven verkocht.

News Photo moest vorig jaar al uitwijken naar een kleinere zaak aan de Haarlemmerstraat. De eigenaar en zijn medewerksters hoopten daar financieel beter rond te komen door de nadruk te leggen op verkoop van mooie, op aluminium gedrukte fotoprints. De doorstart verliep echter niet naar wens, vertelt Lubbers. “De uitgaven waren hoger dan de inkomsten.”

Ondernemers die geïnteresseerd zijn in een overname kunnen zich bij Lubbers melden. De foto’s die nog in de winkel hangen, gaan niet in de uitverkoop, zegt Lubbers: “Fotografen krijgen een percentage van de opbrengst, we kunnen het niet maken hun werk in de uitverkoop te gooien.”

Bron: Het Parool.

Spijtig! Ik fietste er elke dag voorbij en ik stopte bijna altijd om even te kijken…

Advertenties

8 Reacties

 1. Inderdaad wel jammer. Hoeveel vroegen ze eigenlijk voor een foto van bv. 20×30?

  november 3, 2007 om 2:56 pm

 2. sart68

  http://www.newsphoto.nl/prijzen.php
  Hier kan je hun prijzen nog vinden. Niet echt spotgoedkoop dus. Maar het was wel een leuke gallerij.

  november 3, 2007 om 3:08 pm

 3. Hey Monica,

  Neem eens een kijkje op http://iedereenfotograaf.wordpress.com 😉

  november 3, 2007 om 3:44 pm

 4. Kan me voorstellen dat je, met het oog op jouw werk, het jammer hebt gevonden dat dit stopt. Niks voor jou om over te nemen?
  Kom ik je wel ondersteunen en helpen…

  november 3, 2007 om 10:45 pm

 5. Shanta

  Help!!! Ik wilde van de week een foto kopen bij deze winkel en nu zit ie er niet meer!!! Ahhhh….ik zoek die foto waar de vrouw voor staad op de afbeelding hier boven met dat water….weet iemand wie de fotograaf is en hoe ik die kan vinden? Wil de foto heeeeel graag kopen!!

  december 4, 2007 om 1:20 am

 6. richard

  Vervelend voor de eigenaar dat de kosten niet tegen de opbrengst opkonden.
  Maar hoe zit het nu met waardebonnen ?
  Ik heb voor mijn verjaardag 85 euro aan waardebonnen ontvangen, maar uitgeven wordt erg lastig nu de winkel gesloten is.

  december 28, 2007 om 4:07 pm

 7. Dorien

  Inderdaad erg jammer dat jullie zijn gestopt!! Ik wilde voor mezelf en voor het bedrijf waarvoor ik werk een paar foto’s laten printen bij jullie. Het zag er echt bijzonder strak uit op aluminium geprint! Weet iemand of er nog zo’n soort zaak bestaat waar ze foto’s op aluminium printen en waar je eventueel foto’s uit archieven kunt zoeken?

  januari 2, 2008 om 12:23 pm

 8. http://www.fotoboulevard.com, online webshop voor kunstfotografie. Met meer dan duizend beelden van tientallen professionele fotografen. Kies zelf je afwerking (print, canvas, dibond/aluminium of perspex) en je formaat. Foto’s, allen verkrijgbaar in beperkte oplage, worden kant en klaar gesigneerd en wel per koerier bij je afgeleverd.

  juli 29, 2008 om 11:20 pm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s