Mme. Houard

Morgen meer…More tomorrow…houard.gif

Advertenties

2 Reacties

 1. Ze is intussen, ook in NL, al zovaak op de TV geweest dat we denken hier te doen te hebben met een toekomstige Vrouw van Staat!
  Prachtig portret!

  november 19, 2007 om 11:21 pm

 2. Wim

  Wat tract Mw. Houard nu te bereiken! Wat is nu “de eenheid van België”. Er is helemaal geen éénheid mogelijk, naar mijn bescheiden mening. Zelfs tot in familiebanden is men verdeeld. Eenheid als er een Koningspaar is dat wil delen in de éénheid. Dat sociaal-maatschappelijke organisaties ook inderdaad op één fundament zijn gevestigd. Dat er niet steeds weer een regering ten onder gaat aan de interne verdeeldheid Francophone/Vlaams. Dat er maatschappelijk geen verdeling is tussen arbeiderd-burgers- en buitenlui. Dat wetten gelden voor iedereen, dat zaken vooral goed georganiseerd zijn en niet altijd op basis van onvoorspelbare uitkomsten zorgen. Dat overheidsfunctionarissen goed geinformeerd zijn en ook met oplossingen komen als de burger om raad of daad vraagt. Dat de burger niet altijd maar zelf zijn zaakjes moet opknappen en dat niet iedereen t.o.v. elkaar zeggen “ik trek het me niet aan”. Dat de Overheid de stemplicht afschaft en vooral eens faleert steeds maar te dreigen, bij van alles en nog wat. Dat de belastingdienst niet steeds maar dreigt met sancties, boetes of uitsluiting van verworven rechten. Dat werkgevers niet bij elke zucht en knijp mensen -kunnen- ontslaan. Dat mensen niet ten onder gaan aan peperdure en torenhoge ziekenhuiskosten. Want in België is de medische verzorging dan wel goed, maar met een beetje pech, kunnen ze er ook straat arm van worden.

  Mw Houard, uw streven is lovenswaardig en een teken van goede wil. Maar zonder oprechte en vooral krachtige daadkracht van de Belgische politiek, bent u nergens en slechts een Don Qhichotte die tegen onbestaande windmolens vecht. Aangezien ik nog nooit enig duidelijk signaal ergens heb waargenomen om van België een daadwerkelijk “Staat van éénheid” te maken, maar er sinds 1830 het er op lijkt, dat er steeds weer verdeeldheid wordt gecreërd, zult u altijd een stervende zwaan blijven. Niemand, hoer, zo lijkt het mij heeft belang bij een éénheid. Want zeggen dat een koning of koningin een symbool van “de éénheid” is, betekent nog niet dat er een werkelijke éénheid van volk. Toon mij eens de zaken en feiten die het volk van België tot één volk zou kunnen smeden. Ga eens in Nederland op bezoek en ontdek hoed daar het volk één lijkt te zijn, op basis van gelijke behandeling, goede, gezonde en betrouwbare sociale grondbeginselen die gerespecteert worden door de politiek, politici en maatschappelijke organisaties. Het zal niet de eerste keer zijn dat ik in Nederland eertijds Belgische mensen heb ontmoet, die de totale chaos in uw zijn ontvlucht.

  Ik wens u oprecht veel succes bij het trachten éénheid te scheppen in een chaos, die tot ver over de grenzen bekend staat als Kafka achtige toestanden. Geen prettige vergelijking om aan een éénheid van -het- volk te denken.

  juli 7, 2008 om 10:52 am

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s