Station

Centraal station Antwerpen: Diafragma: f 22.0 Sluitertijd: 5 sec. Zonder statief maar leunend op het balkon. Soms zijn spontane probeersels nog het leukste!
Central station Antwerp: Diagphragm: f 22.0 Shutter speed: 5 sec. No tripod but leaning on the balcony. Sometimes spontaneous try-outs are the most fun!

Edit: Meer contrast in gestoken voor Karel. / Added more contrast for Karel.

station1.gif

Advertenties

6 Reacties

 1. Karel

  Hmm, beetje vlak. Volgens mij mag hij integraal wat donkerder en het contrast wat hoger, dan komt er meer diepte in. Probeer eens?

  december 31, 2007 om 4:16 pm

 2. Karel

  Dank je, ik vind het beter zo. Ligt natuurlijk ook altijd voor een deel aan schermcallibratie. Maar leeft en kriebelt het beeld duidelijk meer.

  december 31, 2007 om 5:44 pm

 3. Damn , dat is een mooie foto!

  december 31, 2007 om 8:00 pm

 4. Hé Sart68, grappig dat ik hier bijna exact dezelfde foto zie staan als op mijn blog (hij staat nog steeds op de eerste bladzijde, onderaan)
  Nu is interieur- en architectuurfotografie eigenlijk voor 50% mijn job en voel ik mij gedreven om hier toch iets van commentaar te geven. Standpuntkeuze en cadrage is perfect (je stond aan de andere zijde van de trap als ik), maar volgens mij klopt er iets niet met de kleurbalans. Nu is dat soms een kwestie van smaak, maar als je de werkelijkheid nastreeft zit je hier met de kleuren fout. Je kon daar als fotograaf niets aan doen want dit ligt aan de instellingen van uw camera. De autmatische witbalans van uw toestel heeft hier een beetje gefaald. Waarom weet ik niet, maar het zou kunnen dat uw camera in de war geraakte door het blauwe daglicht dat via de hoofdingang binnenkomt. Misschien heb je ter plaatse de witbalans gewijzigd en is het daardoor fout gelopen. Feit is dat het nooit perfect weergegeven wordt en dat er dikwijls nog nadien gecorrigeerd dient te worden. Voor alle duidelijkheid, indien je de werkelijkheid niet wou weergeven en gewoon een sfeerfoto wou maken is dit beeld meer dan geslaagd! Oef, wat een uitleg…

  januari 1, 2008 om 5:26 pm

 5. sart68

  Inderdaad, wat een uitleg! Mijn bedoeling is altijd om zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid te zitten maar ik wil ook een bepaalde sfeer in mijn foto’s leggen.
  Iedereen die al eens in Antwerpen Centraal afstapte, weet dat de inkomhal een donker en kil hol is. Ik maakte verschillende foto’s want ik wilde met mijn kleuren wat sfeer in het beeld brengen. De foto is dus niet volledig objectief maar wel waarheidsgetrouw voor de sfeer die er toen hing.

  januari 1, 2008 om 11:09 pm

 6. mooi hoor!

  januari 3, 2008 om 3:24 pm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s