Tomtesterom: hoe word ik paparazzo? (bis)

Via De Standaard
De VRT stopt vroegtijdig met haar paparazzi-wedstrijd waarbij het publiek foto’s van BV’s mocht inzenden.
Na vele negatieve reacties van bv’s, heeft de directie van de openbare omroep beslist de wedstrijd stop te zetten en de foto’s offline te halen. De VRT heeft schrik dat de wedstrijd het imago van de zender zal schaden.

In Vlaanderen is er dus geen plaats voor paparazzi. De meeste bv’s (denken we niet aan de Wendy Van Wantens en de Pfaffs) willen hun privéleven privé houden en de VRT plooit dan ook onder druk. Ik had graag gezien dat de VRT meer ballen had gehad en de wedstrijd had laten doorgaan. Beelden van bv’s die contracten opzeggen, rechtzaken aanspannen en schadevergoedingen eisen, duiken al op. Misschien had de VRT met deze stunt de grenzen van de privacy kunnen verleggen. We zullen het nooit weten.

Nog veel interessanter: we zouden geweten hebben of er in de Vlamingen paparazzi schuilen. De selectie op de website stelde voorlopig niet veel voor. Een handvol geposeerde familiekiekjes met bv’s, optredens op podia en hier en daar wat vakantiefoto’s.

Hans Otten mag dan wel roepen dat zijn vriendin niet in de media wil komen, beste Meneer Otten: we willen ze ook niet in de media zien. En Freya Van den Bossche met haar vermeende nieuwe lief in Lissabon? Niet geïnteresseerd, want wie zegt dat het haar lief is. Haar man was ook al lang haar man niet meer toen we eindelijk aan het idee begonnen te wennen dat ze van de straat was.

Al kussend en rollebollend op het Portugese strand willen we Freya wel zien. Iets anders geloven argwanende Vlamingen toch niet. Veerle Dobbelaere haar lief? Bewijzen op tafel. De foto’s van Hans Otten met zijn madam in de sneeuw? Toch liever niet.

De kans om de vuile was van bv’s uit te hangen was er, de VRT had het lef om dat te vermommen als een wedstrijd, maar als het puntje bij het paaltje komt, kruipen ze terug in hun schelp. Laf!

Een onschuldige wedstrijd, meneer, die ongewild een hetze uitgelokt heeft. Neen, wie Dag Allemaal wil spelen moet all the way gaan en niet al jankend terugkrabbelen als je op de vingers getikt wordt. Het is alles of niets. Niet een klein beetje en later niet meer.

De vraag die er nog rest: wat gebeurt er met het fototoestel dat je kon winnen? Volgende week twee te winnen, met een foto van Madonna en een selectie van het beste materiaal dat op de site heeft gestaan?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s