Laatste gastblogje

Sound Horn!

(Tuut tuut!) Ik heb me in India elke dag verbaasd over het verkeer.
Om te beginnen rijdt men er links. (Méép!)Maar dat is al meteen niet waar. Laten we zeggen dat een kleine meerderheid van de Indiërs meestal min of meer links rijdt.(Pwet pwet!) En links wil zeggen de linkse tweederde van de wegbreedte. En soms ook rechts. Vooral veel slalom.(Tutuuuut! En de tegenliggers doen uiteraard hetzelfde. U denkt dat kan niet, en u heeft gelijk, dat kan niet. En toch lukt het.(Poeaaap!)

Soms zijn er mooie wegmarkeringen aangebracht maar waarom men die moeite heeft gedaan is mij niet duidelijk, en de chauffeurs ook niet. Het verkeer is een gigantische chaos, maar op een of andere manier gaat het toch vrij vlotjes vooruit. (Méépméép!) Vooral op een erg luidruchtige manier. Alle weggebruikers zijn constant aan het claxoneren.(Titoet!) Voor elke bocht, na elke bocht, voor elke tegenligger, bij elke inhaal beweging, bij elke poging tot inhaal beweging. (Tjing tjing!)Zelf alleen op een rechte weg, je kunt blijkbaar net voorzichtig genoeg zijn. Een rikshachauffeur legde mij het uit: Driving in India is very simple. We never look behind or to the sides. We only look in front, we sound our horn, and we drive! (Tuuuuuuuuut!)

En dit is voorlopig mijn laatste gastblogje, ik ben ook al terug in Gent trouwens. Deze blog is weer helemaal aan Monica.

Dank u voor uw aandacht. Karel

Advertenties

Eén reactie

  1. Dank je Karel, voor al die mooie verhalen uit het verre India…en natuurlijk Monica bedankt voor je gastvrijheid op deze Blog.
    A propos Karel, waarom begin jij ook niet een gezellige persoonlijke Blog zoals deze? Je komt met je uitspraken, motivaties, kritieken etc. vast op menige Blogroll terecht. Is dat niet iets voor jouw “verloren” uurtjes?

    oktober 8, 2008 om 10:17 am

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s