Phoenix

Een nieuw speeltje voor de fotografen onder ons: A.viary lanceert Phoenix, een fotobewerkingsprogramma in de stijl van Picassa.
Niks nieuws, zou je zeggen, ware het niet dat Phoenix volledig online op je internetexplorer draait. Dat betekent dat je geen laptop meer moet meezeulen want je kan overal ter wereld de software gebruiken. Ideaal voor op vakantie dus. Gewoon foto’s inladen op gelijk welke computer (eentje in een internetcafé vb.), doorsturen naar je Flickraccount (of Picasa of Facebook) en dan wat snelle bewerkingen om je foto’s op jouw blog te plaatsen.
Phoenix gaat Photoshop of Lightroom niet vervangen, daarvoor zijn de tools te basic. Maar voor minimale bewerkingen is het ideaal. Ik ga het volgende week zeker verder uittesten.
Op de A.viary vind je trouwens ook nog Peacock, Raven en Toucan. Allemaal beeldbewerkingsprogramma’s in de stijl van Photoshop, Lightroom en Illustrator.

afbeelding-8

Advertenties

2 Reacties

  1. Inderdaad, er zijn meer programma’s zoals deze maar toch bedankt voor de tip!

    november 5, 2008 om 12:40 pm

  2. heel handig als je tijdens je vakantie, het thuisfront wilt laten meegenieten van de wereldreis. je kunt evt een minilaptop (< 1 Kg) gebruiken om de bestanden op het web te laden vanaf de hotelkamer.

    erg fijne foto trouwens !

    november 5, 2008 om 7:41 pm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s