Air France in Lost

Collega Karel had het op Café Foto al geschreven maar sommige media laten er zich toch nog aan vangen: de ‘exclusieve beelden’ van de Air France-crash komen uit de trailer van Lost. Dom, dom, dom!

Via De Standaard

‘Exclusieve beelden’ Air France-crash komen uit Lost

Een Boliviaanse televisiezender heeft een blunder van formaat gemaakt. De zender beweerde over exclusieve beelden van de Air France-crash te beschikken, maar in werkelijkheid ging het om foto’s uit de populaire tv-serie Lost. Ook een Nederlandse site en Pools tv-station pikten het valse bericht op.

‘BNR heeft van een betrouwbare bron bij Air France – KLM foto’s ontvangen van vlak voor de crash van de Airbus’, berichtte de website van het Nederlandse BNR Nieuwsradio zondagavond. ‘De beelden laten zien hoe passagiers naar hun zuurstofmasker grijpen. Ook is te zien dat een passagier uit de cabine wordt gezogen.’

Volgens de Boliviaanse nieuwslezer zouden de beelden gemaakt zijn door een passagier. Maar daar is dus niets van aan. De beelden komen uit de tv-serie Lost waarin de overlevenden van een vliegtuigcrash op een mysterieus eiland belanden.

De directeur van de Boliviaanse zender heeft zich inmiddels verontschuldigd voor de fout. Het bericht werd ook van de site van BNR verwijderd. ‘Oerstom’, aldus een BNR-nieuwslezer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s