50.000 euro voor Gaza

De Franse beheersmaatschappij Carmignac Gestion stelt een nieuwe prijs voor in de fotojournalistiek. De ‘Prix Carmignac Gestion du Photojournalisme’ wordt eind oktober uitgereikt aan het beste voorstel voor een fotoreportage in de Gazastrook. De maatschappij wil op die manier fotojournalisten steunen. De winnaar krijgt 50.000 euro.

Interessante prijs, want het is een onderwerp dat ik dagelijks te zien krijg en dat ik al beu gezien ben. Benieuwd of er originele ideeën met een speciale invalshoek en verhaal binnenkomen. Ik hoop dat de jury het lef heeft om voor iets speciaals te kiezen.

Interessant is ook dat elk jaar een reportageonderwerp gekozen wordt dat direct verband houdt met de actualiteit. “Het nieuwe evenwicht van de wereld van morgen wordt vooral beslist in de zones waar gewapende conflicten heersen”, meent Carmignac Gestion en dat is volgens hen dit jaar in Gaza.

De fotojournalist mag zelf beslissen over de manier waarop hij dit thema verwerkt: dat kan bv. een politieke, economische sociale of culturele invalshoek zijn.

De juryvoorzitter is fotograaf en cineast William Klein. hij wordt bijgestaan door o.a. Christian Caujolle (journalist en oprichter van het agentschap en de galerie VU), Guillaume Herbaut (fotograaf en stichtend lid van het agentschap Oeil Public), Fabrice Hergott (directeur van het Musée d’art moderne van de stad Parijs), Vivienne Walt (correspondent Time Magazine), Vanessa Von Zitzewitz (fotograaf).
“Gene kak”, zou mijn grootvader zeggen, al vraag ik me af welke kennis en visie een fashionfotografe over persfotografie heeft.

De jury beslist op 23 oktober 2009 beslissen over de Laureaat. Op 2 april 2010 moet de reportage klaar zijn. Inschrijven kan hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s