Boskabout & sart go NYC: day 5

Het ging een rustige dag worden. Wandelen van Greenwich Village naar SoHo en ondertussen wat shoppen. The Village, zoals de Amerikanen het zelf zeggen, bleek behoorlijk saai te zijn. Amerikanen zullen wel onder de indruk zijn van 100-jarige huizen, maar mij vang je er niet mee. Een uurtje schaken in een winkel deed me realiseren dat ik dringend mijn schaakcomputer vanonder het stof moet halen. Boskabout inmaken, bleek moeilijker dan gedacht.
Een klein hongertje deed ons een sushibar induiken. Soep, 32 stuks vis met rijst en een appelsien als dessert. En Japanse serveuse die Boskabout uitlachte omdat chopsticks vasthouden moeilijk is. Hij kreeg stokjes met een hulpstukje en hij kon er niet mee lachen.
SoHo leverde vooral veel winkels op die niet overeenstemmen met wat in onze portemonnee zit. Maar Brooklyn Bridge was plots dichtbij dus we hadden weer een doel.
Het is een brug, een lange. En het waait langs alle kanten en we hebben dat geweten. Een thermometer duidde -5C aan. Het voelde als -20C. Maar het uitzicht was adembenemend: zonsondergang vanop de brug. En het blijft een sterk staaltje architectuur met al die kabels.
We hebben ondertussen ook al wat vrienden gemaakt, dus voor de avond spraken we af met Meg. Pizza en drinks waren het plan. Het cafébezoek duurde totdat we buitengegooid werden. Water en frisdrank bleken niet genoeg. Alcohol moest er vloeien. Exit bar en richting metrostation dus. Amerikanen zijn rare jongens. Obelix wist het al veel langer.

Advertenties

2 Reacties

  1. Schaken? Ik daag u uit! Verliezer zorgt voor lekkers voor de afdeling.

    januari 3, 2010 om 8:41 pm

  2. Sart68

    @Karel: deal!

    januari 3, 2010 om 11:51 pm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s