Nepal – dag 1-2

Zottegem – Zaventem: de trein doet er weer veel langer over dan gehoopt. Oo voor Fre en Ine. Tijdens het wachten Robyn en Jimmy Kets gespot in de Starbucks. Het maakt al een en ander goed.
Zaventem – Moskou: Aeroflot biedt een verbazend goeie service. Zelfs het eten is lekker te noemen. Buitentemperatuur 2C, later deze week verwachten ze er zelfs sneeuw. Tijdens het wachten op de volgende vlucht proberen ze ons in een resto af te zette door een veel te hoge wisselkoers te rekenen. Dat is buiten mijn reisgenoten gerekend. De dienster krijgt haar geld en we bollen het ons af.
Moskou – Delhi: Aeroflot voldoet nog altijd aan de verwachtingen. Ik weet ondertussen al niet meer hoe laat het is.
In Delhi aangekomen geraken we wel uit de aankomsthal, maar terug binnen geraken om nu met Kingfish te vliegen blijkt moeilijker. Aan iedere deur staan militairen en die willen paspoort en ticket zien om ons binnen te laten. Maar we moeten binnen zijn om ons online ticket te laten afdrukken. Via een achterpoortje geraken we eindelijk binnen. En dan blijkt dat er iets misgelopen is met Ine haar boeking. De vlucht zit vol en voor haar is geen plaats meer. Na een dik uur van het kastje naar de muur gestuurd te zijn, kan ze eindelijk zelfs een vroegere vlucht bemachtigen.
Delhi – Kathmandu: Kingfish Airlines is veel euh… exotischer. Zo proberen ze iedere passagier onmiddellijk na vertrek al dronken te krijgen. Wel lekkere food
Kathmandu: Zoë, de zus van onze bruid en zelf bruid, staat ons op te wachten met echtgenoot en toekomstige bruidegom. De douane nam wat tijd in beslag, maar we zijn er geraakt. De oranje bloemenkrans leugen we er zo maar bij. Fijn!
Chiniya, de bruidegom regelt ons een hotel in de toeristische wij van Kathmandu (ben even de naam kwijt) en via een gekke taxirit (denk toeteren, brommers en hier en daar een koe en een geit) geraken we op onze bestemming: Hotel Hana.
De kamer is basic, we slapen met 3, maar ok en cheap. Douche en wc zitten in 1 ruimte: Asian style.
Terwijl Ine even crasht, gaan Fre en ik even buiten voor een korte wandeling. Die lang wordt, want ik overtuig Fee om zich te laten scheren bij een barbier. De foto’s volgen later, maar zijn hilarisch. Uiteindelijk komt hij er zonder bloeden en gladgeschoren vanaf. We wandelen nog door een paar straten en keren terug. De twee liggen hier nu uitgeteld achter mij te slapen en straks gaan we nog een hapje eten op het dakterras. Het wordt waarsch een korte nacht want morgen willen we Kathmandu nog even verkennen voor we naar de vooravond van het trouwfeest in Panauti vertrekken. Hopelijk van daar ook internet en dus ook updates.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s