Nepal: dag 4

Het bloesje dat bij de sari hoorde, werd gisterenochtend om 8.30 u. aan mijn hotelkamer afgeleverd. En het paste! Een mevrouw van het hotel hielp Ine en mij om onze sari’s aan te trekken. Het duurde telkens een dik halfuur. Draaien, plooien, vouwen, kijken of de handgeborduurde bloemetjes wel goed zaten. Ze wou ook absoluut niet dat we zonder juwelen en make-up vertrokken. Ik kreeg dus een prachtige halsketting en armbanden om en donkerrode lipstick op. Die laatste ging er snel weer af. 😉

Met alle vrienden en familie vertrokken we dan naar Chiniya’s huis. Haasten was niet nodig, want Eline had al vertraging. “Nepali time, you know”, werd er uitgelegd. We hadden Nepali time de dagen ervoor al leren kennen.
Toen Chiniya en zijn familie eindelijk klaar waren, begon de ceremonie thuis al. Hij kreeg een ei en een gedroogd visje van zijn moeder en zijn zussen om hem welkom te heten, er werd vanalles geofferd voor de goden en hij kreeg een prachtige krans om om hem als bruidegom aan te duiden.

Na de ceremonie ging hij naar zijn versierde auto en wij met de hele familie naar de bus. Het hele dorp stond te supporteren toen we vertrokken naar de tempel om Eline op te pikken en de trouwceremonie te vieren.
Ook dat ging weer gepaard met heel veel offeren en zegenen onder een mooi prieeltje bij de tempel. Wat er allemaal gebeurde, weet ik niet goed, maar Eline en Chiniya snapten ook een groot deel van hun ceremonie niet. Wel leuk om al die familie en vrienden rond hen te zien staan. Moet een warm gevoel gegeven hebben. Eline zag er prachtig uit met een rode sari, juwelen in haar haar en henna op haar handen. Zoe, Eline’s zus, had trouwens een gelijkaardige outfit aan, want die was een paar uur voor haar getrouwd. Met een Nepalees!
Tussendoor werd er even tijd gemaakt voor eten en drank, want de hele ceremonie bleek langer te duren dan gedacht. Ondertussen was het ook al beginnen regenen. Zo had Eline toch een stukje Belgie op haar trouwfeest.
Na het eten ging de priester gewoon door en werd er vooral veel geld geofferd aan de goden. Chiniya zijn zakken geraakten snel leeg en zijn broer stak hem af en toe wat briefjes toe.
De hele ceremonie was pas gedaan toen het al begon te schemeren. Wij gingen na een rondje tempel terug op de bus om Eline thuis te zien komen.
Bij Chiniya thuis werden we voor de voordeur nog maar es gezegend en toen mocht Eline binnen. Haar schoonzus gaf haar een grote sleutel en met de sleutel tussen hen in wandelden ze binnen.
Eline mocht zich eindelijk een getrouwde vrouw noemen en wij gingen terug naar het hotel om te slapen. Er wachtte ons een lange dag.

Eén reactie

  1. ann

    Wauw: Monica in een roze kleedje! Nooitverwacht maar ook heel geslaagd 🙂

    oktober 20, 2010 om 5:07 pm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s