Nikon D4S

Nikon gooit een nieuwe camera op de markt: de D4S.
Ik kopieer voor het gemak even een stukje perstekst: “een nieuw FX-formaat topmodel van 16,2 megapixels waarmee professionele fotografen voorop blijven lopen. Opgewassen tegen de meest uitdagende omstandigheden verlegt de D4S de grenzen nog verder dan zijn voorganger. De D4S camera maakt de weg vrij voor snelle, professionele beelden en is de digitale reflexcamera met de snelste autofocus in de Nikon-geschiedenis.”

Tot daar dus de officiële uitleg. Maar goed gerief dus, naar t schijnt.
Er waren de afgelopen weken al geruchten, hij was al gespot op de Olympische Spelen en nu is het dus echt.
Wat ik vooral onthoud van de perstekst is dat het een update is van de D4, dus niet helemaal nieuw nieuw, maar hij zou een stuk sneller zijn.
Verder staan de knoppen ook een beetje anders en is de grip beter. Ook het autofocusveld zou beter en accurater zijn. Scherpstellen zou dus gemakkelijker en sneller moeten kunnen. Goed voor sportfotografen en natuurfotografen. En kleuren en ruisonderdrukking in het donker zouden ook een stuk beter moeten zitten.
Via het nieuwe RAW-s-formaat zou je ook nog sneller beelden kunnen doorsturen. Maar hoe zit dat dan met de kwaliteit, vraag ik me onmiddellijk af. Tijd dus om uit te testen.

De D4S is vanaf 6 maart in België verkrijgbaar en zal een luttele €6149 kosten. Wie wil sponsoren mag zijn bankrekeningnummer al doormailen want mijn D700 begint een beetje uit elkaar te vallen.

D4s_24_70_front

D4s_58_1.4_left_1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s